Astra Sports Tourer beste compacte auto ooit.

Opel Astra

Na een onafhankelijke duurtest van 100.000 kilometer geen enkel defect.

Het gerespecteerde Duitse automagazine auto motor und sportpubliceerde in de uitgave 12/2013 de resultaten van de duurtest met de Opel Astra Sports Tourer CDTI. De auteur van het artikel schrijft het volgende over de test: “Wat betrouwbaarheid betreft, legde de auto de 100.000 km glansrijk af. Hij baande stormenderhand zijn weg naar de top van de lijst met minst defecte auto’s binnen zijn klasse en bemachtigde daar vlot een eerste plaats. Touché!”

De compacte stationwagon werd op 21 april 2011 overhandigd aan de redacteurs uit Stuttgart en legde exact 104.800 testkilometers af. Al die tijd ging de 2,0-liter diesel Astra enkel voor gepland onderhoud naar de garage. Kortom, auto motor und sport kon met eigen ogen vaststellen welke topkwaliteit de Sports Tourer te bieden heeft: “Bijna twee jaar en 100.000 km later vertoonde de Astra Sports Tourer geen enkel defect en slechts lichte tekenen van slijtage. Daar verdient Opel heel wat lof voor.”

De redactie houdt een ranglijst bij van de beste duurtests. In de compacte klasse staat de Opel Astra Sports Tourer nu bovenaan. De Opel moest als enige auto niet ongepland naar de garage tijdens de langetermijntest. De auto op de tweede plaats moest daarentegen driemaal gerepareerd worden. De Astra Sports Tourer haalt de tweede beste score van alle auto’s die ooit door auto motor und sport getest werdenDe duurtest kreeg dan ook het gepaste opschrift “Opel, de meest betrouwbare”.

Back to top