Voor meer informatie neem contact met ons op

Exportverklaring

Begeleiding uitvoer en transport

Auto Corsten Export regelt ter plaatse het papierwerk voor u. Door de jarenlange ervaring kan Auto Corsten Export u perfect begeleiden bij het uitvoeren, kentekenklaar maken, verzekeren en het voorzien van de benodigde douane papieren naar vrijwel elk land ter wereld.

Benodigde exportdocumenten

Voor het importeren in Nederland verworven voertuig in uw eigen land, heeft u een aantal documenten nodig:

Export verklaring

verklaring typegoedkeuring

Uitvoerkentekenbewijs en –kentekenplaten

Wanneer een voor uitvoer/export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, ofwel rijdend naar het land van bestemming gaat, is een uitvoerkenteken benodigd. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten namelijk vernietigd. Het exportkenteken is vervolgens 14 dagen geldig. U heeft dus 14 dagen de tijd om het voertuig al rijdende te transporteren naar het land van bestemming. Een uitvoerkenteken kan echter alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft. Mocht de vervaldatum van de APK eerder aflopen, dan is de APK-vervaldatum de vervaldatum van het uitvoerkenteken.
Een kenteken en tenaamstelling zijn bij Auto Corsten zo geregeld. Dat geldt ook voor exportkentekens. Indien nodig wordt uw aankoop in onze werkplaats voor de export gekeurd.

verklaring typegoedkeuring

Exportcertificaat

De voordelen van het VWE Exportcertificaat
Uitgebreide informatie over het voertuig;
Een vertaling van de RDW uitvoerverklaring;
Kwaliteitskeurmerk en bewijs dat de exporttransactie correct is afgehandeld;

verklaring typegoedkeuring

Verklaring typegoedkeuringsgegevens personenauto

Als u een personenauto exporteert naar het buitenland en daar een kenteken aanvraagt, wordt er gevraagd naar een Verklaring typegoedkeuringsgegevens. De informatie op de VWE Verklaring typegoedkeuringsgegevens is te vergelijken met die van een CVO (Certificaat Van Overeenstemming) of COC (Certificate Of Conformity) verklaring. Op deze verklaring vindt u de technische informatie die soortgelijk is aan de originele homologatiegegevens en die benodigd is om de auto te registreren.

verklaring typegoedkeuring

typegoedkeuringsgegevens caravan

Ook voor caravans en aanhangers heeft VWE sinds kort een Verklaring typegoedkeuringsgegevens beschikbaar. Met deze verklaring kunt u eenvoudig een caravan registreren in het buitenland. Op deze verklaring vindt u de technische informatie die soortgelijk is aan de originele homologatiegegevens en benodigd is om de caravan te registreren.

groene kaart

Groene kaart

Houd er rekening mee dat exportvoertuigen WA verzekerd moeten zijn. U kunt uw exportvoertuig tijdelijk verzekeren met de Groene kaart. Dit internationale verzekeringsbewijs heeft een WA dekking en is 15 dagen geldig. Sluit als particulier de Groene kaart af bij één van de VWE servicepunten. Neem in dit geval het kentekenbewijs, transitokenteken en/of uitvoerkentekenbewijs en het legitimatiebewijs van de bestuurder mee.

factuur verklaring

Factuurverklaring EUR.1

De EU heeft met een aantal landen buiten de EU handelsakkoorden gesloten. Door deze afspraken kan de buitenlandse koper genieten van invoervoordeel, zoals verlaging of geen heffing van douanerechten (invoerrechten). Door dit invoervoordeel is het voor klanten afkomstig uit deze landen aantrekkelijk om een auto van Europese oorsprong te kopen.

EAD document

EAD Douanedocument

Bij de export van voertuigen naar landen buiten de Europese Unie moet aangifte ten uitvoer bij de douane worden gedaan en een EAD Douanedocument worden opgemaakt.

RDW kentekenbewijs

Overige gegevens

Uw volledige meest recente kentekenbewijs Deel I (IA), Deel II (IB) en Kopie Deel III / Overschrijvingsbewijs (II);
De bijbehorende kentekenplaat/-platen;
Origineel en geldig legitimatiebewijs.

Back to top