Auto Corsten

 

Segítségnyújtás az export és a szállítás terén

Az Auto Corsten Export helyben elintézi Önnek a papírmunkát. Sok éves tapasztalat révén a Auto Corsten Export zökkenőmentesen átsegíti Önt a regisztrációs eljáráson, és az exportáláshoz szükséges vámokmányok előkészítésében, gyakorlatilag a világ bármely országába.
Szükséges exportdokumentumok

Amikor Hollandiában vásárolt gépjárművet saját országába importál, számos dokumentumra szüksége lesz:

BPM teruggaafregeling bij export

 

Exportnyilatkozat

 

 

 

KentekenExportregisztrációs dokumentumok és rendszámtábla

Ha exportra regisztrált járművet kíván közúton vezetni, vagy a rendeltetési hely szerinti országba vezetni, exportregisztrációs dokumentumra és rendszámtáblára lesz szüksége. Ez azért van, mert az exportra regisztrált járművek rendszámtábláját megsemmisítik. Az exportregisztráció ezt követően 14 napig érvényes, vagyis 14 napja van arra, hogy a járművet a rendeltetési hely szerinti országba vezesse. Az exportregisztráció kiadásának alapfeltétele azonban, hogy a gépjárműnek érvényes „APK” engedéllyel (vagyis műszaki vizsgával) rendelkezzen. Ha az APK engedély hamarabb lejár, az exportregisztráció az APK engedéllyel egy napon jár le. Az exportregisztrációs rendszámtábla fehér alapon fekete számjegyekből és betűkből áll.  Ez az exportálás során használt rendszámtáblára is érvényes. Szükség esetén saját telephelyünkön be is tudjuk vizsgálni és exportra engedélyezni tudjuk a megvásárolt autót.

Export certificaat

Exportigazolás

A VWE exportigazolás előnyei
A jármű részletes adatai;
Az RDW exportnyilatkozat fordítása;
A minőségi jóváhagyás igazolása, valamint bizonyíték az exporttranzakció helyes feldolgozására.

 

 

verklaring typegoedkeuring

Típus-jóváhagyási adatok nyilatkozata (személygépkocsiknál)

Ha személygépkocsit másik országba exportál, és ott indítja el a jármű regisztrációs eljárását, szüksége lesz a Típus-jóváhagyási adatok nyilatkozatára. A VWE Típus-jóváhagyási adatok nyilatkozatán szereplő információk megfelelnek a CVO (Certificaat Van Overeenstemming – Beleegyezési igazolás) és a COC (Certificate Of Conformity – Megfelelőségi igazolás) okmányok tartalmának. Ezen a nyilatkozaton találhatók azok a műszaki adatok, amelyek egyenértékűek az eredeti szabványosítási adatokkal, és amelyek szükségesek a jármű regisztrációjához.

 

 

verklaring type goedkeuring caravan

Típus-jóváhagyási adatok nyilatkozata (lakókocsiknál)

A VWE a közelmúltban bevezette a Típus-jóváhagyási adatok nyilatkozatát a lakókocsikra és a nyergesvontatókra is. Ezzel a nyilatkozattal egyszerű regisztrálni a lakókocsit egy másik országban is. Ezen a nyilatkozaton is megtalálhatók azok a műszaki adatok, amelyek egyenértékűek az eredeti szabványosítási adatokkal, és amelyek szükségesek a lakókocsi regisztrációjához.

 

 

groene kaart

Zöld kártya

Ne feledje, hogy az exportált járműveknek rendelkezniük kell gépjármű-felelősségbiztosítással. Az exportált járművet ideiglenesen biztosíthatja a Zöld kártya kiváltásával. Ez a nemzetközi biztosítási igazolás fedezetet nyújt a jogi felelősségre, és 15 napon keresztül érvényes. Magánszemélyként a VWE bármelyik kiszolgálóhelyén igényelheti a Zöld kártyát. Vigye magával a holland regisztrációs okmányt, a szállítási okmányt, illetve az exportregisztrációs dokumentumot, valamint vezetői engedélyét.

 

 

factuur verklaring

EUR. 1 Szállítási igazolás

Az Európai Unió több EU-n kívüli országgal is kötött kereskedelmi megállapodást. Ezen megállapodásoknak köszönhetően a külföldi vevők kedvező feltételek mellett importálhatnak, pl. alacsonyabb vagy elengedett behozatali vámtarifa mellett. Ezek az előnyös importfeltételek vonzóvá tették az ezekből az országokból származó vevőknek, hogy európai eredetű személygépkocsit vásároljanak.

 

 

EAD document

EAD vámokmány

Az Európai Unión kívüli országba történő exportálás esetén a vámhivatalnak Ön köteles bemutatni az exportnyilatkozatot, és ki kell állítania az EAD vámokmányt.

RDW

Egyéb információk

[unordered_list style=”tick”]

  • Az Ön teljes és legfrissebb regisztrációs okmánya: I (IA) Rész, II (IB) Rész, valamint a III Rész másolata („Overschrijvingsbewijs” – Átírási igazolás);
  • A megfelelő regisztrációs rendszámtábla vagy rendszámtáblák;
  • Személyazonosságot igazoló eredeti és érvényes okmány.

[/unordered_list]

 

 

Back to top