Blog

Latest Industry News

Opel ADAM

Rüsselsheim. Az Opel ADAM merészen újszerű fellépése és iránymutató technikája egyaránt felvillanyozza a szakembereket és a vásárlókat. Ennek legújabb bizonyítéka a neves „red dot” design díj, amelyet ezúttal az Opel ADAM-nek ítélt oda a 37 szakemberből álló nemzetközi zsűri.

Az ADAM a „Termék design 2013” díjat nyerte el „Automotive and Transport” (autózás és fuvarozás) kategóriában, rendkívül erős vetélytársakkal szemben. Az Opelnek ez az újdonsága, amelyre máris több mint harmincezer megrendelés futott be, esztétikus formáival és trendformáló szerepével érdemelte ki az ítészek elismerését. „Új életstílus-autónkkal folytatjuk az elmúlt évek sikeres ‘red dot design’ sorozatát”, örvendezett Niels Loeb, a márka vezető külső design tervezője. „Az ADAM-mel ismét bebizonyosodott, hogy minden személyautó-szegmensben és minden ízléshez tudunk kiváló designt kínálni.”

Az új ADAM a negyedik „red dot” design díjjal kitüntetett Opel modell 2009 óta: a sokra tartott „piros pontot” megkapta már a középkategóriájú Insignia, az Astra Sports Tourer és a kompakt Astra GTC kupé is – újabb igazolásául annak, hogy a szakmában és az ügyfeleknél egyformán értékelik az Opel dizájn filozófiáját, amelyet az Insignia vezetett be.

Idén minden korábbinál többen vettek részt a versengésben a „red dot” design díjért. 54 országból 1865 vállalat és tervező sorakoztatott fel 19 kategóriában 4662 terméket a nemzetközi zsűri elé. A hivatalos „red dot” díjátadás 2013. július 1-jén lesz az esseni Aalto színházban, ahová több mint 1200 nemzetközi vendéget várnak a gazdaság, a politika és a média világából. A manapság egyik legnagyobbnak és legelismertebbnek számító designverseny eredete 1955-ig nyúlik vissza.

 

Az individualizálás bajnoka és a legjobb kapcsolattartó kiskocsi

 

Az egyéni megjelenés az Opel ADAM legkiválóbb tulajdonsága: kívül több mint 61 ezer, belül majdnem 82 ezer kiviteli változatot kínál a szemtelenül újszerű autó, többet, mint kategóriájának bármely más típusa. A skála a tizenkét külső színtől és az ezekkel kombinálható háromféle színű tetőtől a 31 különböző kerékvariáns egyedülálló díszítőelemein át húzódik az olyan apró, de finom részletekig, mint a fénydiódákkal csillagos éggé varázsolt tetőkárpit.

Belül az ADAM tele van csúcstechnikájú innovációkkal, mint például az iPhone-nal és az Androidos okostelefonokkal kompatibilis IntelliLink szórakoztató-tájékoztató berendezés. Jóvoltából az ADAM a világhálóhoz legjobban kapcsolódó kiskocsi, amelyben Siri Eyes hangvezérléssel használható az iPhone. Rendelkezésre áll továbbá rengeteg olyan felszerelési és műszaki opció, amelyek eddig csak a magasabb kategóriákban voltak ismertek. Ilyen például a teljesen automatikus, legújabb generációs parkolási asszisztens, a fűthető kormánykerék, a holttér-figyelő és a beépített FlexFix kerékpártartó – csupa elismerésre méltó dolog: a hagyományokkal szakító Opel épp néhány hete nyerte el a „Plus X Award” díjat is. Ott a kezelés komfortját, a designt, a kiváló minőséget és az innovációkat jutalmazták.

Back to top