Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Opel in Duitsland

  • Eerste buitenlands bezoek voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima
  • Zakelijke delegatie komt in Rüsselsheim de toekomst van de mobiliteit bespreken
  • Technologische tentoonstelling in Adam Opel Haus

Breda/Rüsselsheim – Op 4 juni maakt Opel zich op: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zullen het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim bezoeken, als deelnemers aan de economische missie onder leiding van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Het koninklijk echtpaar, dat ruim een maand geleden ingehuldigd werd, zal onder meer informatie inwinnen over de toekomst van en ontwikkelingen in de autosector tijdens hun werkbezoek aan Opel. De leden van de Nederlandse delegatie en de Hessense vertegenwoordigers zullen het daarbij onder meer over elektrische mobiliteit hebben. Vooral de Opel Ampera, de eerste elektrische auto die geschikt is voor dagelijks gebruik, zal centraal staan. Als hulde aan het koningshuis worden een Opel Ampera en de gloednieuwe Cascada cabriolet in een oranje outfit gestoken.

Dr. Karl-Thomas Neumann zal het koninklijk echtpaar verwelkomen bij hun bezoek aan Rüsselsheim. De CEO van Opel verheugt zich op het hooggeplaatste bezoek: “Het is voor ons een hele eer dat de nieuwe koning en koningin bij een van hun eerste officiële optredens een bezoek brengen aan Opel. Dat is onder meer te danken aan het feit dat Opel een pionier is op het vlak van milieubewuste mobiliteitsconcepten. Onze elektrische Ampera is marktleider op de Nederlandse markt en in Europa.”

Na de verwelkoming zal het koninklijk echtpaar het Design Centre bezoeken en een technologische tentoonstelling (Green & Smart Mobility) in het Adam Opel Haus.

Back to top