Opel Corsa 1.3 CDTI met 14% bijtelling

Ontdek de zuinigste Opel Corsa 3-deurs.

De zuinigste Opel Corsa is nu nog economischer en milieubewuster. De 70 kW/95 pk sterke driedeurs Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop -technologie heeft een CO2-waarde van slechts 85g/km. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat de zuinige 3-deurs zich kwalificeert voor slechts 14% bijtelling bij gecombineerd zakelijk/privé gebruik.

Minder brandstofverbruik, betere prestaties

De Corsa is ook uitgerust met de nieuwe generatie handgeschakelde versnellingsbakken van Opel, waarmee schakelen nog nauwkeuriger en soepeler zal gaan. De nieuwe banden van het type 185/65 R15 met lage rolweerstand maken de Corsa nóg milieubewuster.

Maar hoe zuinig de Corsa ook is, de prestaties komen op geen enkel moment in het gedrang. Er is 190 Nm koppel beschikbaar tussen 1.750 en 3.250 t/min. Met de turbodiesel van 70 kW/95 pk kan de Corsa versnellen van stilstand tot 100 km/u in 12,3 seconden en een topsnelheid van 177 km/u halen.

Geoptimaliseerd chassis

De ingenieurs van Opel optimaliseerden eerder ook het chassis van alle Corsa-varianten (met uitzondering van de OPC Nürburgring Edition). Het ophanging- en schokdempersysteem vangt een oneffen wegoppervlak nu nog beter op, voor comfortabeler en soepeler rijcomfort.

De Corsa is beschikbaar met diesel-, benzine- en LPG-motoren en een vermogen van 61 kW/83 pk tot 155 kW/210 pk.

Voor meer informatie www.autocorsten.nl

 

Back to top