Auto Corsten

 

Ajutor în timpul exportului şi transportului

Auto Corsten Export va pregăti pentru dumneavoastră toate documentele pe loc. Având în spate o experienţă îndelungată, Auto Corsten Export vă poate ajuta fără probleme în cadrul procesului de înmatriculare şi de pregătire a documentelor vamale necesare pentru exportul către practic orice ţară din lume.

Documentele de export necesare

Când importaţi în propria dumneavoastră ţară un vehicul achiziţionat în Olanda, aveţi nevoie de o serie de documente:

 

BPM teruggaafregeling bij export

 

Declaraţia de export

 

[divider]

KentekenCertificatele şi plăcuţele de înmatriculare pentru export

Dacă intenţionaţi să utilizaţi drumurile publice pentru un vehicul înmatriculat pentru export sau dacă intenţionaţi să-l conduceţi până în ţara de destinaţie, aveţi nevoie de un certificat de înmatriculare şi de numere de înmatriculare pentru export. Acest lucru se datorează faptului că numerele de înmatriculare olandeze sunt distruse atunci când vehiculul este înmatriculat pentru export. Înmatricularea pentru export este apoi valabilă timp de 14 zile, ceea ce înseamnă că aveţi la dispoziţie 14 zile pentru a conduce vehiculul până în ţara de destinaţie. Totuşi, înaintea obţinerii înmatriculării pentru export, vehiculul trebuie să aibă şi un „APK” valabil (ITP, inspecţia tehnică periodică). Dacă APK-ul expiră mai devreme, atunci şi înmatricularea pentru export va expira pe aceeaşi dată ca APK-ul. Plăcuţa de înmatriculare pentru export este albă, cu cifre şi litere negre. Cuprinde o cifră urmată de două litere şi o combinaţie de trei litere sau cifre. Auto Corsten poate pregăti înmatricularea pe numele dumneavoastră cât aţi clipi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru numerele de înmatriculare pentru export. Dacă este nevoie, achiziţia dumneavoastră poate fi inspectată şi poate primi avizul pentru export în atelierul nostru.

 

[divider]

Export certificaat

Certificatul de export

Avantajele certificatului de export VWE
Informaţii detaliate despre vehicul;
Traducerea declaraţiei de export emisă de RDW;
Ştampila de calitate şi dovada procesării corecte a tranzacţiei pentru export.

[divider]

 

 

verklaring typegoedkeuring

Declaraţia privind datele omologării de tip (maşini)

Dacă exportaţi o maşină în altă ţară şi solicitaţi înmatricularea vehiculului acolo, vi se va cere o declaraţie privind datele omologării de tip. Informaţiile din Declaraţia VWE privind datele omologării de tip sunt comparabile cu cele de pe CVO (Certificaat Van Overeenstemming) sau COC (Certificatul de conformitate). Pe această declaraţie veţi găsi informaţii tehnice echivalente cu datele de normalizare originale necesare pentru înmatricularea maşinii.

 

[divider]

verklaring type goedkeuring caravan

Declaraţia privind datele omologării de tip (rulote)

De curând, VWE are şi o declaraţie privind datele omologării de tip pentru rulote şi remorci. Cu ajutorul aceste declaraţii, este uşor să înmatriculaţi o rulotă în altă ţară. Şi pe această declaraţie veţi găsi informaţiile tehnice echivalente datelor de normalizare originale necesare pentru înmatricularea rulotei.

 

[divider]

groene kaart

Cartea verde

Reţineţi că vehiculele exportate necesită o asigurare de răspundere civilă. Vă puteţi asigura temporar vehiculul exportat cu ajutorul cărţii verzi. Această dovadă internaţională a asigurării acoperă răspunderea dumneavoastră legală şi este valabilă timp de 15 zile. În calitate de persoană fizică, puteţi obţine o carte verde la unul dintre punctele de servicii VWE. Trebuie să aveţi la dumneavoastră certificatul de înmatriculare olandez, documentul de tranzit şi / sau certificatul de înmatriculare pentru export, plus dovada identităţii şoferului.

 

[divider]

factuur verklaring

Certificatul de circulaţie EUR. 1

UE a încheiat acorduri comerciale cu mai multe ţări din afara UE. Mulţumită acestor acorduri, cumpărătorii străini pot să importe în condiţii avantajoase, precum reducerea sau scutirea de obligaţiile legate de import. Aceste condiţii avantajoase de import fac ca achiziţionarea unei maşini de origine europeană să fie atractivă pentru clienţi.

 

 

[divider]

EAD document

Documentul vamal EAD

Când exportaţi vehicule către ţările din afara Uniunii Europene trebuie să prezentaţi la vamă o declaraţie de export şi trebuie întocmit un document vamal EAD.
[divider]

RDW

Alte informaţii

– Ultimul dumneavoastră certificat de înmatriculare complet Partea I (IA), Partea II (IB) şi o copie a Părţii III / „Overschrijvingsbewijs” (II);
– Plăcuţa (plăcuţele) de înmatriculare corespunzătoare;
– Dovada originală şi valabilă a identităţii.

 

 

 

Back to top