Auto Corsten

 

Smernice tokom izvoza i transporta

Auto Corsten Export će srediti dokumentaciju za vas na licu mesta. Dugogodišnje iskustvo Auto Corsten Export-a omogućava nam da vas bez poteškoća provedemo kroz proceduru registracije i pripreme neophodne carinske dokumentacije za izvoz u bilo koju zemlju sveta..

 

 

Potrebna dokumenta za izvoz

Kada u svoju zemlju uvozite vozilo kupljeno u Holandiji, potrebno vam je više dokumenata:

BPM teruggaafregeling bij export

 

Izjava o izvozu

 

 

 

KentekenIzvozni dokumenti za registraciju i registarske tablice

Kada nameravate da koristite javni autoput za vozilo koje je registrovano za izvoz ili da to vozilo odvezete do zemlje odredišta, potrebni su vam izvozni dokumenti za registraciju i registarske tablice. Razlog je što se holandske tablice uništavaju prilikom registracije vozila za izvoz. Nakon toga, registracija za izvoz važi 14 dana, što znači da imate 14 dana da odvezete vozilo do zemlje odredišta. Međutim, vozilo takođe mora da ima važeći „APK“ (potvrda o obavljenom tehničkom pregledu, zvanična potvrda o voznom stanju) da bi se mogla odobriti registracija za izvoz. Ako APK istekne ranije, onda će i registracija za izvoz isteći istog datuma kao i APK. Izvozne registarske tablice su bele sa crnim slovima i brojevima. Prvo na tablici je jedna cifra, zatim dva slova i kombinacija tri slova ili cifre. Auto Corsten u vaše ime može za tren oka da sredi registraciju. Ovo se takođe odnosi na izvozne registarske tablice. Ukoliko je potrebno, u našoj radionici se vaše kupljeno vozilo može prekontrolisati i odobriti za izvoz.

Export certificaat

Potvrda o izvozu

Prednosti potvrde o izvozu VWE
Detaljne informacije o vozilu;
Prevod izjave o izvozu od RDW-a;
Pečat kvaliteta i dokaz da je transakcija za izvoz ispravno obrađena.

 

 

verklaring typegoedkeuring

Izjava o homologaciji (automobili)

Ako izvozite automobil u drugu zemlju i tamo se prijavite za registraciju vozila, tražiće vam izjavu o homologaciji. Informacije na izjavi o homologaciji VWE-a mogu se uporediti sa informacijama na CVO-u (Certificaat Van Overeenstemming) ili potvrdi o usaglašenosti. Na ovoj izjavi se nalaze tehnički podaci koji su istovetni sa originalnim podacima za normalizaciju i neophodna je za registraciju automobila.

 

 

verklaring type goedkeuring caravan

Izjava o homologaciji (karavani)

Odnedavno VWE takođe izdaje i izjave o homologaciji za karavane i kamp-prikolice. Uz ovu izjavu lako je registrovati karavan u drugoj zemlji. I na ovoj izjavi se nalaze tehnički podaci koji su istovetni sa originalnim podacima za normalizaciju i ona je neophodna za registraciju karavana.

groene kaart

Zeleni karton

Imajte na umu da izvezena vozila moraju imati osiguranje od odgovornosti. Možete privremeno osigurati vaše izvezeno vozilo uz pomoć zelenog kartona. Taj međunarodni dokaz o osiguranju pokriva vas u pogledu pravne odgovornosti i važi 15 dana. Kao fizičko lice možete dobiti zeleni karton u jednom od servisnih centara VWE-a. Potrebno je da donesete holandski dokument o registraciji, tranzitni dokument i/ili dokument o registraciji za izvoz, kao i vašu vozačku dozvolu.
factuur verklaring

EUR. 1 Potvrda o kretanju

EU je sklopila trgovinske sporazume sa brojnim zemljama van Unije. Zahvaljujući ovim sporazumima, strani kupci mogu da uvoze po povoljnim uslovima, kao što je smanjenje ili oslobađanje od carinskih dažbina. Zbog tih povoljnih uslova, kupovina automobila evropskog porekla privlačna je za kupce iz ovih zemalja.

 

 

EAD document

Carinska isprava o izvozu (EAD)

Kada se vozila izvoze van EU, na carini morate podneti izjavu o izvozu i mora se sačiniti carinska isprava o izvozu (EAD).

RDW

Ostale informacije

[unordered_list style=”tick”]

  • Vaš kompletan i najnoviji dokument o registraciji deo I (IA), deo II (IB) i kopija deo III / ‘Overschrijvingsbewijs’ (II);
  • Odgovarajuće registraske tablice/a;
  • Originalni i važeći identifikacioni dokument.

[/unordered_list]

 

 

Back to top