Vanaf 2014 zal Opel de Mokka produceren in de fabriek van het Spaanse Zaragoza

  • Nieuws
  • Reacties uitgeschakeld voor Vanaf 2014 zal Opel de Mokka produceren in de fabriek van het Spaanse Zaragoza

Wereldwijde hoge vraag naar compacte SUV’s schept gelegenheid om capaciteit uit te breiden
Opel-Mokka

Breda – De productie van de Opel Mokka komt naar Europa. De GM-fabriek in Zaragoza (Spanje) start in de tweede helft van 2014 met de productie van de succesvolle compacte SUV. De leiding van GM en Opel namen deze gezamenlijke beslissing in het licht van de hoge vraag naar het model in Europa. Tegelijkertijd wordt de capaciteit voor compacte SUV’s uitgebreid in de fabriek in Bupyeong (Korea), waar tot nu toe alle Mokka’s geproduceerd werden.

Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, zegt: “De beslissing over Zaragoza ligt in de lijn van onze strategie om auto’s te fabriceren daar waar we ze verkopen. De enorme vraag naar de Mokka benadrukt de aantrekkingskracht van onze auto’s, geeft ons productoffensief een nieuwe impuls en stelt de banen in Europa veilig. In Europa wordt de productiecapaciteit niet altijd optimaal benut, wat met deze beslissing wordt opgelost. Dat is goed nieuws voor de hele organisatie.”

Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, voorzitter van het EEF (European Employee Forum), stelt: “Het is niet alleen geweldig nieuws voor Zaragoza, maar ook voor alle andere fabrieken, omdat de algemene capaciteit beter benut zal worden. Het EEF vraagt reeds langere tijd om onze compacte SUV in Europa te produceren en de directie van Opel gaat daar nu dus op in. Dit is een echte win-winsituatie voor iedereen bij Opel.”

In de startfase zal er in Zaragoza voor de productie USD 80 miljoen geïnvesteerd worden. De beslissing om de Mokka in Europa te produceren helpt 5.800 banen veilig te stellen in de Spaanse Opelfabriek, die momenteel de Corsa en de Meriva bouwt.

Sinds zijn introductie in de zomer van 2012 kende de Opel Mokka een enorm succes. De stijlvolle SUV is niet alleen populair onder de experts, maar ook bij de klanten. De Mokka behoort tot de drie best verkopende SUV’s in verschillende Europese markten.

Hoewel de Europese productie aanvankelijk gebaseerd zal zijn op CKD-kits (CKD = Completely Knocked Down), waarbij de onderdelen uit Korea komen, zal een verdere lokale invulling geleidelijk aan opgevoerd worden.

“Dit is weer een belangrijke dag voor Opel”, vervolgt Neumann. “Na de recente beslissing van GM om 4 miljard euro te investeren in de Europese activiteiten en de belofte om 230 miljoen euro te investeren in het Europese ontwikkelingscentrum van het Duitse Rüsselsheim, is dit een zoveelste bewijs dat we op het juiste spoor zitten.”

Vooral de Europese klanten en werknemers van Opel varen er wel bij, voegt Neumann eraan toe: “Met deze investering kunnen we meer Mokka’s produceren en onze klanten sneller bedienen.”

Opel-Mokka

Back to top