Auto Corsten

 

Tuki viennissä ja tuonnissa

Auto Corsten selvittää puolestasi paperit paikan päällä. Monivuotisen kokemuksen ansiosta Auto Corsten Export osaa sujuvasti opastaa rekisteröinnissä ja lähes mihin tahansa maahan vientiä varten tarvittavien tulliasiakirjojen kokoamisessa.

 

[divider]

 

Vaadittavat vientiasiakirjat

Alankomaista ostettua ajoneuvoa omaan kotimaahan vietäessä tarvitaan useita asiakirjoja.

 

BPM teruggaafregeling bij export

 

 

Vientitodistus

 

[divider]

 

KentekenVientirekisteröintiasiakirjat ja -kilvet

Jos aiot käyttää julkisia teitä vientiin rekisteröidyllä ajoneuvolla tai ajaa sen kohdemaahan, tarvitset vientirekisteritodistuksen ja -kilvet. Ne tarvitaan, koska alankomaalaiset rekisterikilvet hävitetään rekisteröitäessä auton vientiin. Vientirekisteröinti on voimassa 14 päivää, eli ajoneuvo on ajettava 14 päivän kuluessa kohdemaahan. Ajoneuvolla on kuitenkin oltava myös voimassa oleva katsastustodistus (APK) ennen kuin vientirekisteröinti voidaan tehdä. Jos katsastus umpeutuu aiemmin, vientirekisteröinti umpeutuu samana päivänä kuin katsastus. Vientirekisterikilpi on valkoinen kilpi mustin numeroin ja kirjaimin. Siinä on yksi numero, sen perässä kaksi kirjainta ja kolmen kirjaimen tai numeron yhdistelmä. Auto Corsten voi järjestää rekisteröinnin nimiisi hetkessä. Tämä koskee myös vientirekisterikilpiä. Tarpeen mukaan ostosi voidaan tarkastaa ja hyväksyä vientiin omassa huoltamossamme.

 

[divider]

Export certificaat

Vientilupa

VWE-vientiluvan edut
Tarkat tiedot ajoneuvosta;
Käännös liikenneviraston vientitodistuksesta;
Laatuhyväksynnän merkki ja näyttö vientitapahtuman käsittelystä oikein.

 

[divider]

verklaring typegoedkeuring

Tyyppihyväksyntätodistus (autot)

Jos viet auton toiseen maahan ja haet ajoneuvorekisteröintiä siellä, sinulta pyydetään tyyppihyväksyntätodistus. VWE-tyyppihyväksyntätodistuksen tiedot ovat verrattavissa CVO-todistukseen (Certificaat Van Overeenstemming) tai COC-todistukseen (Certificate Of Conformity). Tässä rekisteröintiin vaadittavassa todistuksessa on alkuperäisiä normitietoja vastaavat tekniset tiedot.

 

[divider]

verklaring type goedkeuring caravan

Tyyppihyväksyntätodistus (matkailuautot)

Myös matkailuautoille ja -vaunuille saa nyt VWE:ltä tyyppihyväksyntätodistuksen. Todistuksella matkailuauto on helppo rekisteröidä toisessa maassa. Myös tässä matkailuauton rekisteröintiin vaadittavassa todistuksessa on alkuperäisiä normitietoja vastaavat tekniset tiedot.

 

[divider]

groene kaart

Green Card

Muista, että vientiajoneuvoilla on oltava vastuuvakuutus. Vientiajoneuvon voi vakuuttaa tilapäisesti Green Cardilla. Se on kansainvälinen vakuutustodistus, joka kattaa laillisen korvausvastuun ja on voimassa 15 päivän ajan. Yksityishenkilö voi saada Green Cardin VWE:n palvelupisteistä. Mukaan tarvitaan alankomaalainen rekisteriasiakirja, transitasiakirja ja/tai vientirekisteriasiakirja sekä kuljettajan henkilötodistus.

 

[divider]

factuur verklaring

EUR. 1 -liikennetodistus

EU on solminut kauppasopimuksia useiden EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Sopimusten ansiosta ulkomaalaiset ostajat voivat tuoda ajoneuvoja edullisin ehdoin, esimerkiksi tullimaksujen alennukset tai poistamiset. Edulliset tuontiehdot tekevät näissä maissa asuville asiakkaille kannattavaksi ostaa eurooppalaisia autoja.

 

 

[divider]

EAD document

EAD-tulliasiakirja

Vietäessä ajoneuvoja Euroopan unionin ulkopuolelle tullille on esitettävä vientitodistus ja laadittava EAD-tulliasiakirja.
 

[divider]

 

RDW

Muut tiedot

– Täydellinen ja viimeisin rekisteröintiasiakirja Osa I (IA), Osa II (IB) ja kopio Osasta III / ‘Overschrijvingsbewijs’ (II);
– Oikeat rekisterikilvet;
– Alkuperäinen ja voimassa oleva henkilötodistus.

 

 

Back to top